Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Summering av ungdomsverksamheten!

Summering av ungdomsverksamheten!

2017-03-30

Villa Lidköpings ungdomsverksamhet fortsätter att utvecklas!

Villa Lidköping har under året haft 9 åldersgrupper igång (U9, U10, P12a, P12b, P14a, P14b, F10, F12 & F14) - säsong 2016/17 har Villa spelat med 24 lag i serie och poolspel.                                  

– Vi arbetar hårt med att skapa förutsättningar för vår stora verksamhet, under säsongen 16/17 har Villa U sysselsatt ca 350 barn & drygt 100 ideella ledare, säger Robert Svensson, ungdomsansvarig i klubben.

Vi har kollat med varje lagansvarig från U9 – F14, som har kommenterat lagets säsong.                            

Bandyskolan: 
– Vi har haft en bra säsong med många barn på bandyskolan, mycket lek och skridskoteknik på isen med bland annat hinderbanor. Vi har även haft en egen flickgrupp med hjälp av flickledare från F10/12, säger Elin Öberg.

U9:
– Vi har varit ca 65 barn under året fördelat i 6 olika lag med 15 ledare runt laget, fokus har legat mycket på skridskoteknik och passningar. Säsongen har bland annat bestått av poolspel och Olssons-cup i Katrineholm. Vi är nöjda med säsongen, bra planering och det ska bli kul att följa barnens utveckling, säger Peter Stjernqvist och Jonas Strandhag.

U10:
– Laget har tränat mycket skridskoteknik på is och balansövningar vid barmarksträningarna. Vi är ett gäng på 42 killar och 12 ledare som bland annat har spelat 6 poolspel under året och besökt Broman Cup i Örebro. Säsongen avslutades på Camp Active med gemensam aktivitet för grabbarna, säger Robert Svensson och Henrtik Arthursson

F10:
– Säsongen startade med 6 tjejer i laget och avslutades med 16! Laget har spelat poolspel som har fungerat bra under säsongen. Säsongens höjdpunkt var cupspelet i Norge, men vi har även deltagit i försäsongscupen "Frida cupen" i Vänersborg. Det har varit hög närvaro och bra gemenskap som har resulterat i utvecklande träningar, säger Martin Starck.

P12B:
– Vi är ett starkt gäng med 28 spelare och 8 ledare som har tränat 2-3 gånger per vecka. Vi spelade Olsson´s cup i Katrineholm 5.e mars, en turnering vi är nöjda med, bra spel resulterade i fina placeringar. Under säsongen har vi samarbetat med P12a för utveckling av spelarna, något som fungerat bra. Mycket roligt och positivt uppstartsläger på sommarland vid säsongsstarten, säger Anders Jorstig.

P12A:
– 27 spelare och 10 ledare har kämpat under året och spelat med två lag, vit och blå. Vi har spelat två cuper, en i Nässjö och en i Lidköping, cupen i Lidköping stod vi som segrare. Vi har tränat på skridskoteknik, passningar och helplansövningar. Jag tycker vi har hittat positionsspelet bra, detta var ju första året på 11-manna. Det är en härlig grupp med stor närvaro och bra engagemang på matcher och träning, säger Olle Larsson.

F12:
– Det är ett gäng med mycket engagerade tjejer, laget består av 16 tjejer och 4 tränare som sprider mycket glädje. Vi har deltagit i "Frida cupen" i Vänersborg, samt en cup i Oslo med fina resultat. Tjejerna har hjälpt F14 och F10 vid matchspel under året, de har även spelat poolspel med både F12, samt U10 och P12b, säger Johanna Stern.

P14B:
– Laget består av ca 24 killar och 9 Ledare som under säsongen har varit uppdelade i lag vit och lag blå. Vi startade säsongen med ett upptaktsläger på Hagavallen, ett bra läger där vi fick ihop lagkänslan. Denna säsong har vi spelat två roliga cuper, LAIK cupen och Borlänge cup, två jättebra arrangemang. Vi har spelat i en serie som heter P13 röd-sydväst, det har fungerat jättebra och många jämna matcher, säger Marcus Karlsson.

F14:
– Jag tycker att tjejerna har utvecklas mycket bra och alla är engagerade och vill spela bandy. Det är 15 tjejer och 4 ledare med stort engagemang som tillsammans fixat denna säsong, vi har även haft bra samarbete med F12. Fokus på träningarna har varit passningsspel och att hitta rollerna på plan. Vi har under säsongen spelat två cuper, LAIK-cupen och Relita-cup, säger Rogher Persson.

P14A:
– Vi har nu avslutat nu vår 10:e säsong tillsammans som U-lag, en härlig grupp på 25 killar och 8 ledare som har varit fördelade på två lag. Vi startade säsongen med träningsläger och har under säsongen totalt tränat ca 90 gånger. Vi spelade Skobes-cup i Katrineholm i mellandagarna med en fin 3:e plats som resultat, vi spelade även Kakservice cup under säsongen med bra resultat, säger Niclas Nyberg.

 

Villa Lidköping vill rikta ett stort tack till alla som medverkat under säsongen och ett stort tack till alla ideella som ställer upp med härligt engagemang för att skapa en verksamhet i världsklass. 

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Årsmöte 2018!

2018-05-23

Torsdagen den 14 juni är det dags för Villa Lidköpings årsmöte..


Försvarstalangen som nu får utvecklas med dom bästa!

2018-05-31

"Jag som är försvarare kan inte få en bättre lära" - Sune Gustafsson ligger i hårdträning med herrla...


Årsmötet: Mellanår sportsligt och ekonomisk förlust

2018-06-14

Villa Lidköping BK kunde vid årsmötet summera ett bra sportsligt år utan toppar. Samtidigt konstater...


Klart: Svenska Cupen Junior spelas i Lidköping

2018-06-15

Sveriges åtta bästa P20-lag drabbar samman i Sparbanken Lidköping Arena 19-21 oktober..


Villa prisades vid årsmötet!

2018-06-18

Villa Lidköping prisades efter 50 år i landets högsta serie..


Hjälp oss att vara med och dela på 50 miljoner!

2018-06-20

Stöd Villa Lidköping via Gräsroten - Svenska Spel delar ut 50 miljoner till svensk ungdomsidrott va...


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners