Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Klart: Martin Karlsson stannar i moderklubben!

Klart: Martin Karlsson stannar i moderklubben!

2018-03-28

Årets komet stannar i moderklubben: ”Ser det nästan som min livsuppgift att ta guldet här”

Villa Lidköpings lagbygge fortsätter inför säsong 18/19 och nu har glädjebeskedet kommit att Martin Karlsson stannar i klubben och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Villa är klubben i mitt hjärta och jag har varit en stor supporter sedan jag föddes. Jag ser det nästan som min livsuppgift att ta klubbens första guld. Att Villa också är den ledande klubben i bandysverige på de flesta plan och har ett grymt stöd på läktaren gjorde att valet var självklart, säger Martin Karlsson.

Martin Karlsson är en egen produkt som vandrat hela vägen från Villa Lidköpings bandyskola till att bli en otroligt viktig pusselbit i klubbens herrlag. En lång och häftig resa som bestått av extremt många träningstimmar.

Nu vill Martin ta ett extra kliv både på och utanför planen. Villa Lidköpings mittfältstalang är född och uppvuxen på en gård i Lundsbrunn och det är där han jobbar, tillsammans med sin far. Nästa steg för Martin är nu en utbildning i ”Management in Sport and Recreation”.

– Den utbildning jag vill läsa finns på närmaste ort i Örebro. Tanken är att jag ska kunna pendla dit när det behövs men nuförtiden så finns de flesta föreläsningar streamade via nätet och med hjälp av elitidrottsanpassade studier så tror vi att detta kan fungera bra.

Martin och Villa Lidköping har nu alltså hittat en lösning och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över 2 säsonger, vilket betyder att Martin kommer att fortsätta få en viktig roll på mittfältet i klubben han älskar som mest.

Hur ser du på din utveckling och vad blir viktigt för att fortsätta utvecklas?

– Jag har fått tagit ett större ansvar i laget och fått driva stora delar av det offensiva spelet. Det har lett till att jag har utvecklas en hel del och jag blivit mycket bättre sista tredjedelen, bland annat.

– För att fortsätta utvecklas känner jag att jag behöver få möjligheten att träna mycket och med hög kvalité på med- och motspelare på träning, det känner jag att jag får i Villa.

Villa Lidköping har de senaste åren utvecklat ett stabilt grundspel med en defensiv som håller den absoluta toppen i eliten. Martin har varit med under hela den resan och det startade egentligen för tre år sedan.

Hur ser du på det spelet ni utvecklat de senaste säsongerna?

– Först och främst så har vi fått till en oerhört stabil defensiv som är väldigt skön att ha. Sen så började vi spela ett väldigt passningsorienterat spel för 3 år sedan. Vi vill kontrollera matchbilden. I år tycker jag att vi utvecklade det ett steg till, vi lyckades bryta av ibland och spelade med ett rakare spel. Detta tror jag gjorde att det blev lite svårare att möta oss.

Vad krävs för att ta det sista steget?

– Det känns liksom som att det är små detaljer som avgör och att pricka formen när de krävs som mest kommer bli viktigt, avslutar Martin.

 

Villa Lidköpings klubbchef är givetvis glad med förlängningen och tror på en härlig utveckling

– Martin går ju från klarhet till klarhet, underbart med en spelare som har gått från bandyskolan upp till vår seniorverksamhet, där han dessutom är med och är drivande och viktig för oss i vårt spel. Sedan är inte Martin på något sätt färdig, han har många delar han ska fortsätta att utveckla för att bli så bra som vi tror att han kan bli. Det är en otrolig talang som är målmedveten, pådrivande och en spelare som verkligen vet vad han vill med sin bandy, säger Jonas och fortsätter.

– Han är träningsflitigt och bra på alla sätt, det är upp till honom själv hur bra han kan bli. Vi ska försöka ge honom de förutsättningarna som finns för att han ska kunna bli en av Sveriges bästa bandyspelare, avslutar Jonas ”Sparris” Johansson.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Villa Lidköping arrangerar Walk Of Hope!

2018-06-21

Villa Lidköping arrangerar Walk Of Hope i samband med ispremiären.


Klart: Så spelas Svenska Cupen Ungdom

2018-06-26

I höst genomförs Svenska Cupen Ungdom för sjunde gången i ordningen..


Andelslotteriet: månadens vinnare är presenterade

2018-06-27

Det har varit dragning i Andelslotteriet - här är junis vinnare..


Sommarserien del 1: Daniel Andersson

2018-07-02

"Då kände jag det där suget igen - det var en annan intensitet"..


Sommarserien del 2: Tim Persson

2018-07-09

"Många har höga krav på oss och är nyfikna och det är vi också, vi vill forma vår egen melodi"..


Johan Esplund är med och tävlar i Skaraborgskampen!

2018-07-11

Nu har Skaraborgskampen dragit igång igen och på torsdag är det Lidköpings tur att vara med och tävl...


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners