Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
Försvarstalangen som nu får utvecklas med dom bästa!

Försvarstalangen som nu får utvecklas med dom bästa!

2018-05-31

Försvarstalangen ser fram emot en säsong med mycket lära: ”Jag som är försvarare kan inte få en bättre lära”

Sune Gustafsson är en av de två juniortalangerna som flyttades upp inför den här säsongen och är en försvarsspelare som klubben valt att satsa på.

Efter en fin utvecklingskurva de senaste säsongerna med spel i J20, Villa Lidköpings herrlag och Lidköpings AIK så är nu Sune redo att ta nästa steg.

– Jag kommer att ta denna säsong som en stor lära. Jag som är försvarare kan inte få en bättre lära. Bara vara med, titta och träna tillsammans med Martin Johansson, Martin Andreasson och Ludvig Johansson känns mycket bra faktiskt. Jag hoppas jag kan utvecklas ett par snäpp denna säsong, säger Sune.

Villa Lidköpings herrlag ligger förtillfället på åtta pass i veckan, en stor omställning från juniortiden men träningsupplägget är ganska likt.

– Ja, det är en stor skillnad. Det är ju som sagt mycket mer pass än vad man har kört tidigare och även lite andra träningar. Men eftersom det är Gustav Fabiansson, som även planerar fysträningen för lagen i projekt 16 till A-lag, så känner man igen sig i träningen.

LÄS MER OM PROJEKT 16 TILL A-LAG >>

Startspelare i Allsvenskan och försvarsgeneral i J20 blev nyckeln till fina prestationer den föregående säsongen. Nu vill Sune utvecklas ytterligare och fokusera på förbättra sina svagare sidor.

Jag ska fortsätta att träna nu under försäsongen och försöka hitta saker med mig själv som jag måste bli bättre på. Det kommer antagligen att komma några dalar under resans gång men då är det bara köra på ännu hårdare för att bli bättre.

Herrlaget är inne i den femte försäsongsveckan och ligger i hårdträning för att bli väl förbereda när säsongen drar igång på riktigt. Sune Gustafsson trivs i sin nya miljö och märker av ett starkt fokus i truppen.

– Jag tycker det är en grym grupp som vi har fått ihop, alla är verkligen taggade och tar varje träning superseriöst, känslan är mycket bra.

Vad tror du är nyckeln till en bra försäsong?

– Så som vi tränar tror jag verkligen på, vi har många pass och det är klart att det kan bli jobbigt men vi har mycket variation på träningen så det är roligt.

Hur är träningen upplagd?

– Vi delar upp försäsongen i olika block. Nu börjar vi med att bygga bra styrka samt kondition. Sedan går vi över till block 2 och då blir det lite mer ”Max-styrka” och sedan rullar det på.

Sune som är son till före detta Villaprofilen Jörgen Gustafsson (226 mål i Villa) ser verkligen fram emot att gå pappas fotspår och få representera Villas herrlag.

– Det här känns stort och spännande att få den här möjligheten. All tid man lagt ned på bandyn så ska detta bli det roligaste, än så länge i min karriär. Jag ser fram emot denna säsong något enormt mycket.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Årsmöte 2018!

2018-05-23

Torsdagen den 14 juni är det dags för Villa Lidköpings årsmöte..


Försvarstalangen som nu får utvecklas med dom bästa!

2018-05-31

"Jag som är försvarare kan inte få en bättre lära" - Sune Gustafsson ligger i hårdträning med herrla...


Årsmötet: Mellanår sportsligt och ekonomisk förlust

2018-06-14

Villa Lidköping BK kunde vid årsmötet summera ett bra sportsligt år utan toppar. Samtidigt konstater...


Klart: Svenska Cupen Junior spelas i Lidköping

2018-06-15

Sveriges åtta bästa P20-lag drabbar samman i Sparbanken Lidköping Arena 19-21 oktober..


Villa prisades vid årsmötet!

2018-06-18

Villa Lidköping prisades efter 50 år i landets högsta serie..


"Vår trogna publik fortsätter att stötta oss"

2018-06-12

Vi pratade med Jonas "Sparris" Johansson om vad som har hänt och vad som väntar..


Annonser

Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners