Villa Lidköping BK - Glädje, engagemang, framåtanda!

Svensk elitbandy Svensk elitbandy
DEL 4: Sommarserie med Villa Lidköping!

DEL 4: Sommarserie med Villa Lidköping!

2017-07-25

David Karlsson - Skyttekungen med målet i sikte: ”Man vill inte lämna innan jobbet är gjort”

63 poäng på tjugofem seriematcher, 14 poäng på åtta matcher i slutspelet och ett SM-guld. Så avslutade David Karlsson sin tid i huvudstaden och Hammarby. Sedan dess har han spelat i den blåvita dressen och kommer att göra det i minst två säsonger till.

– Utmaningen att kunna vara med och bidra till föreningens första guld var det som från början lockade. Sen var det såklart förutsättningarna med hall och liknande. Vi har haft och har något spännande på gång så det vill man inte lämna innan jobbet är gjort, säger Karlsson som just nu befinner sig i en rehabperiod.

David spelade förra säsongen med höftproblem, ett problem som resulterade i en operation och nu rehabträning för att vara redo till vinterns bandysäsong.

– Det var väl ingen speciell operation, dom har rensat bort lite lösa benbitar och brosk. Så just nu följer jag en rehabplan som ”Gurra” (fystränare) satt upp.

Hur tacklar du rehabperioden? 

– Jag har vetat om detta ett tag så har varit inställd på en lång rehabtid och satt upp mål. Allt rullar på och nu har jag börjat träna mer "riktig" träning så vi följer planen. Det handlar om att bygga upp styrkan, rörligheten och konditionen.

David siktar på att få spela några minuter i World Cup, turneringen som spelas två helger innan seriepremiären mot Hammarby. Till seriepremiären hoppas ”Davva” att vara helt redo, förra säsongen är utvärderad och nu ligger fokus på den kommande säsongen.

– Säsongen drog igång för oss i slutet av april så det är fullt fokus på kommande spel. Vi har avhandlat och utvärderat förra säsongen och förhoppningsvis dragit lärdom av vad som gick snett och vad vi ska förbättra, så vi har släppt det som har varit.

Det är många som pratar om det snöpliga uttåget mot Bollnäs, man ska dock komma ihåg vilken fin säsong laget gjorde med Svenska Cupseger, serieseger och en andraplats i World Cup. Det är inte mycket som saknas för att gå hela vägen, David menar på att finalrutinen är jätteviktig.

– Erfarenheten att spela finaler, att ta sig dit så ofta som möjligt är grejen tror jag. Ju oftare du spelar final så ökar chanserna såklart till vinst.

Flera finaler med Hammarby och två med Villa Lidköping, finalrutinen på David Karlsson är det inget fel på. Senaste finalen fick han även med sig ett häftigt minne när han gled fram till Villasupportrarna med mikrofonen innan matchen.

– Det var lite nervöst men på ett skönt sätt, man är sjukt laddad kan man lugnt säga.

Hade du planerat ett tal?

– Nja det var lite planerat men jag tappade bort mig lite så de var det bara trycka på för att förmedla att vi var på g.

Jakten på en ny final och det efterlängtade guldet fortsätter och, dock blir det en jakt utan Davids anfallskollega Daniel Andersson som har lagt skridskorna på hyllan.

– Vi kommer kanske får ändra lite i spelet där fler behöver kliva fram och bidra. Det går inte ersätta Daniel rakt av med en spelare utan vi får se till att fler hjälper till och tar den rollen. Jag hoppas att vi fortsätter utvecklas och tar kliv i vårt spel samt vi får en bra utveckling på alla våra yngre spelare som ska vara drivande framöver i Villa.
 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

comments powered by Disqus

Sommarbandyskolan 2018!

2017-12-05

Nu är det dags att boka sommarens höjdpunkt - vi satsar stort & kommer bland annat att besöka Skandi...


HERR: inför Broberg på onsdagskvällen!

2017-12-12

"Vi får se upp med deras speedkulor" - Sixtensson inför onsdagens omstart..


Sixtensson inför Broberg!

2017-12-12

"Det finns många hot och ett bra skytte"..


Luciamatchen 2017!

2017-12-11

På onsdag firar vi lucia i Sparbanken Lidköping Arena - Elitserien startar igen..


Villatrio tog VM-GULD på hemmaplan efter magisk vändning!

2017-12-10

Mästerskapsdebut - då tog han det svenska P21-landslaget till förlängning där laget tog VM-guld..


Villa Lidköpings damlag tog sin första elitserieseger!

2017-12-09

Matchvinnare blev Rut-Lina Berner: "Det var skönt för självförtroendet"..


Annonser

Billinge
Restaurang Villa
Restaurang Villa

Huvudpartner

Sparbanken Lidköping

Guldpartners